Kapcsolat:
Tietze Nándor
nandi@karpategyesuleteger.hu
+36/20/345-2228Regisztrált nevezők
A regisztrációkat a "Nevezettek 2018" menü alatt találjátok.
Partnerek


Támogatók

BÜKKI KIHÍVÁS
Téli, éjszakai teljesítmény túra

A túrák a Bükkben lesznek, az időpont: 2018. február 03-04.
Teljesítménytúra jellegű egyéni verseny.

• 20-30-40-55 km teljesítménytúra

Főszervező: Kárpát Egyesület, Eger

Számlaszám: 11739009-20233312 OTP Bank Nyrt.

A résztvevők kötelező felszerelése: turistatérkép, elemlámpa és tartalékelem, mobiltelefon.
Térkép: Bükk turistatérképe (Cartographia 29)

A résztvevők ajánlott felszerelése: bögre vagy pohár (A rendezők útközben meleg italt igen, poharat NEM biztosítanak!), tájoló vagy GPS, aprópénz, réteges öltözködés, vízálló lábbeli, csúszásgátló cipőre, bakancsra.

Nevezés megnyitása: 2017. december 03. 20:00
Nevezés lezárása: 2018. január 15. 20:00
Nevezési díj utalási határidő: Nevezési díjjal kapcsolatos változások!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezőség a következő módosítást hozta:
Az online regisztráció után 10 nap áll rendelkezésre a nevezési díj befizetésére. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a nevezést töröljük, és a várólistás jelentkezők kerülnek be a törölt résztvevők számának erejéig.
Nevezési díjak:
BÜKKI KIHÍVÁS 20: 1300.-Ft/fő
BÜKKI KIHÍVÁS 30: 1600.-Ft/fő
BÜKKI KIHÍVÁS 40: 2100.-Ft/fő
BÜKKI KIHÍVÁS 55: 2600.-Ft/fő


A nevezés, a nevezési díj átutalásával együtt érvényes!

Díjazás: emléklap, kitűző, ajándék


A BÜKKI KIHÍVÁS túrák nevezési díja tartalmazza a szervezést, minden résztvevőnek emléklapot, emblémázott pólót, a szintidőn belül teljesítőknek kitűzőt, továbbá a kijelölt pontokon meleg italt, étkezést, külön ajándékokat a legjobban teljesítők részére.
Lemondás: Visszamondás esetén a nevezési határidő előtt (január 15.) a nevezési díj visszatérítésre kerül, utána már nem áll módunkban visszatéríteni.


Kárpát Egyesület, Eger

A Kárpát Egyesület Magyarország legrégebbi turistaszervezete. 1873-ban alakult Ó-tátrafüreden, hetedikként a nagy alpesi társaságok sorában. Elődeink nagy munkát végeztek: létrehoztak utakat, pihenőhelyeket létesítettek, útjelzéseket festettek, és építették a menedékházakat. Félszáznál is több turistaházat hoztak így létre.
A nagy munka közben azonban jött a világháború, s mire vége lett, a Kárpát Egyesület hegyek nélkül maradt.
Aztán megint egy háború következett. A Kárpát Egyesület már nem kaphatott esélyt a talpra állásra. A kommunista hatalom nem tűrte, hogy egy szervezet akár csak nevében is közösséget vállaljon az elszakított országrészekkel.
A Magyarországi Kárpát Egyesület 1992-ben, negyven év után éledt újjá, mi, egriek pedig 2001-től munkálkodunk azon, hogy a kárpátos gondolat továbbvivői lehessünk. Mi is ez? Kapcsolatépítés-tartás a Kárpát-medencében élő magyar honfitársainkkal. Hiszen összeköt bennünket az azonos nyelv, kultúra, költészet, a történelem, a közös sors.
Természetesen időnk nagy részét szűkebb otthonunkban, a Bükkben töltjük. Nemcsak egyszerű „erdőjáróként”, hanem a természetben, a természetért tevő csapatként. Hitvallásunk: „Az ember nem azért turista, mert az erdőt járja, hiszen a vaddisznó is járja – mégsem turista, hanem azért, hogy maradandó, a közt szolgáló turistalétesítményeket hozzon létre.” (Dr. Téry Ödön).
Téry Ödön szavait mi komolyan vettük. Nemcsak járjuk az erdőt, hanem „a közt szolgáló turistalétesítményeket” is létrehoztunk, felújítottunk és folyamatosan karban tartjuk ezeket.


Megtalálhatsz minket a http://karpategyesuleteger.hu oldalon.