Kapcsolat:

Támogatók

Részvételi feltételek
Előnevezés kötelező!
A BÜKKI KIHÍVÁS túrán csak az előre benevezett (interneten kitöltött és visszaküldött) és a nevezési díját előre (távonként meghatározott) befizetett személy indulhat!
• A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
A teljesítmény túráknál az útvonal kötelező, azokat gyalogosan kell teljesíteni. Turistautakról letérni szigorúan tilos!
• Az ellenőrzési és érintési pontok felkeresése kötelező!

• 18 és 15 év közötti személy a túrán csak szülői engedéllyel vehet részt! A regisztrációnál ezt köteles jelezni, és az igazolást bemutatni! 15 év alatti személy csak felnőtt kísérővel vehet részt a túrákon.
• A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül.
• A rendezőség fenntartja a jogot, a szintidők, és a távok módosítására rossz időjárási körülmények között.
• A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
• Amennyiben valaki feladja a túrát, azt lehetőleg ellenőrzési ponton tegye. Ha ez nem lehetséges, akkor azonnal értesítse a szervezőket a menetlevélben található telefonszámokon.
• A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák, és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják. Hozzájárul, hogy a nevét az egyesület honlapján megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki! Egyesületünk adatkezelési tájékoztatója ITT olvasható.
• Az ellenőrzőpontok az egyes távokon csak, és kizárólag az itinereiben megadott időben vannak nyitva, aki hamarabb vagy később érkezik, nem talál pontőrt a helyszínen! Az e miatti pecséthiányt nem tudjuk figyelembe venni!
• A túra teljesítését akkor fogadjuk el, ha az igazolófüzetben az összes ellenőrzőpont pecsétje szerepel, valamint a túrázó a meghatározott szintidőn belül jelentkezik a célban.
• Ha valaki útközben elhagy valamit, vagy ellenőrző ponton, célban felejt, forduljon bátran a rendezőkhöz, igyekszünk minden talált holmit visszaszolgáltatni.
• A túraközpontban lehetőség van csomagmegőrzésre (hálózsák, hátizsák, stb.), mely ingyenes.
• Kérünk, hogy az úton ne szemetelj, amit felvittél magaddal a hegyre azt hozd le, vagy az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba helyezd, vagy a településen található kukákba dobd ki a szemetet!
Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
• A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni tilos, az a versenyből való azonnali kizárást vonz magával!