Részvételi feltételek


- A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
- A teljesítmény túráknál az útvonal ajánlott, nem kötelező, azokat gyalogosan kell teljesíteni. Turistautakról letérni szigorúan tilos!
- Az ellenőrzési és érintési pontok felkeresése kötelező!
- A távok kizárólag gyalogosan, túrázva vagy futva teljesíthetők, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele kizárást von maga után.
- Felhívjuk a figyelmet, hogy a távokon nincs szalaggal történő jelölés. A tájékozódás a turistajelzések alapján történik!
- A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve az egyesület honlapján megjeleníthessék (Név). A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
- A túra teljesítettnek minősül és értékelhető, ha az alábbi feltételek teljesülnek: A túrázó az ellenőrzési pontokat megadott sorrendben felkereste, a túrát szintidőn belül befejezte, és a túráról a tracek a rendezőségnek eljuttatja.
- Kérünk, hogy az úton ne szemetelj, amit felvittél magaddal a hegyre azt hozd le, vagy a településen található kukákba dobd ki a szemetet!
- Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
- A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni tilos!